ΑΛΙΚΗ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ | LIFE COACH | ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ | ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΘΗΝΑ

Emotions-Reframed-logo-01.png
Το όνομά μου είναι Αλίκη Συνοδινού.
Είμαι Personal Transformation Coach
και περήφανη ιδρύτρια του Emotions Reframed Life Coaching.

Η ζωή μου

Όπως οι περισσότεροι από εσάς, έχω βιώσει τις χαρές αλλά και πολλές από τις δοκιμασίες της ζωής. Με χρόνια αυτοεξερεύνησης και ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, διαπίστωσα ότι η αυτογνωσία, η ενσυναίσθηση και η αγάπη τόσο για τον εαυτό μου όσο και για τους συνανθρώπους μου, μου επέτρεψαν να περπατήσω στο μονοπάτι της ζωής, παίρνοντας αποφάσεις με βάση τις αξίες μου.

Ωστόσο, σε μια 34-χρονη επαγγελματική σταδιοδρομία, συχνά διαισθανόμουν ότι κάτι έλειπε -ένας σκοπός στη ζωή (μου;)- αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να βρω τι ήταν αυτό. Συχνά ένιωθα παγιδευμένη και ότι δεν είχα επιλογές. Κάποια στιγμή παραδέχτηκα στον εαυτό μου ότι η δουλειά μου, την οποία πραγματικά εκτιμούσα, δεν με γέμιζε.

Χρειάστηκαν δύο ισχυρές ερωτήσεις coaching για να απομακρυνθούν όλες οι θολές σκέψεις από το μυαλό μου και να μπορέσω να βρω τη σαφήνεια και τον πραγματικό σκοπό της ζωής μου —να βοηθήσω τους ανθρώπους να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να αναπτυχθούν και να προχωρήσουν προς την επιτυχή επίλυση των προβλημάτων τους ζώντας συνειδητοποιημένα με εσωτερική γαλήνη.

Ως εξειδικευμένη/πιστοποιημένη coach προσωπικής μεταμόρφωσης (Animas Centre for Coaching, Λονδίνο), συμμορφώνομαι προς τα υψηλότερα πρότυπα coaching, όπως ορίζονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Coaching (ICF) και την AC (Association of Coaching), δεσμευόμενη από τα πρότυπα εκπαίδευσης και επαγγελματικής πρακτικής τους.

Οι βασικές πεποιθήσεις μου στη ζωή

Το να είμαστε αιχμάλωτοι του παρελθόντος μας δεν μας εξυπηρετεί. Είμαστε οι αρχιτέκτονες της δικής μας ζωής.

Μόνο αφού βγούμε από τη ζώνη της άνεσής μας, αρχίζουμε να αναπτυσσόμαστε και να μεταμορφωνόμαστε.

Ο πόνος είναι η ισχυρότερη από όλες τις διδασκαλίες. Οι δοκιμασίες είναι ευκαιρίες για να μάθουμε, να αυξήσουμε την αυτοπεποίθηση μας, να επιτύχουμε προσωπική ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε ουσιαστική ανθρώπινη σύνδεση.

Η ενσυνειδητότητα και η συναισθηματική ευελιξία είναι τέλεια εργαλεία για να έχουμε αυτογνωσία, να σκεφτόμαστε και να είμαστε νοητικά παρόντες όταν παίρνουμε αποφάσεις.

Η καριέρα μου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, όπου εργάστηκα για 17 χρόνια, αρχικά ως εξειδικευμένη καθηγήτρια αγγλικών και αργότερα ως διευθύντρια σπουδών σε ένα ινστιτούτο ξένων γλωσσών. Λίγο πριν κλείσω την τρίτη δεκαετία μου, αναζητώντας μια καλύτερη κατανόηση της ζωής, γράφτηκα σε πανεπιστημιακό πρόγραμμα BA για να σπουδάσω αγγλική λογοτεχνία. Στη συνέχεια μετακόμισα στο Λονδίνο για περαιτέρω σπουδές και απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο στη συγκριτική λογοτεχνία στο Goldsmiths, University of London.

Για 14 χρόνια έζησα στο Λονδίνο, αρχικά κάνοντας εθελοντική εργασία για ένα ορφανοτροφείο και αργότερα εργαζόμενη σε έναν οργανισμό σε διάφορες θέσεις στον τομέα της επικοινωνίας. Στη συνέχεια μετακόμισα στο ‘Αμστερνταμ όπου εργάστηκα για 4 χρόνια.

Οι σπουδές και η καριέρα μου, ανέπτυξαν τις δεξιότητες μου στην επικοινωνία και τη συζήτηση, καθώς και την ικανότητα μου να αναλύω και να αξιολογώ πληροφορίες.

Ωστόσο, είναι η προσωπική μου εμπειρία ζωής και οι ιδιότητες της ενσυναίσθησης και του γνήσιου ενδιαφέροντος για τους συνανθρώπους μου που έστρεψαν την προσοχή μου στο Life Coaching.

Το πάθος μου να υπηρετώ τροφοδοτεί την επιθυμία μου να συνδεθώ με τους ανθρώπους και να τους βοηθήσω.

Έχετε ερωτήσεις; Θα χαρώ να απαντήσω.

Μετάβαση στο περιεχόμενο