ΑΛΙΚΗ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ | LIFE COACH | ΣΧΕΣΕΙΣ | ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ | ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΘΗΝΑ

Emotions-Reframed-logo-01.png

Γιατί δεν βρίσκω σύντροφο;

Φταίει η μοναξιά που δεν βρίσκω σύντροφο;

Αρχικά, η μοναξιά είναι μια κατάσταση, μία συνθήκη, η οποία μπορεί να αλλάξει. Δεν είναι τερματική και σίγουρα όχι μόνιμη. Ναι, είναι μια δύσκολη περίοδος, και ίσως σου δημιουργεί πίεση και άγχος. Όμως, η απάντηση στο “γιατί δεν βρίσκω σύντροφο” δεν είναι η μοναξιά.

Πολλές φορές το άγχος να βρεις σύντροφο, τα υψηλά standards, η κοινωνική πίεση, η πίεση από τον περίγυρό σου και τα στερεότυπα είναι όσα σε εμποδίζουν από τον στόχο σου. Ούσα μόνη, γιατί αξίζει να αναφερθούμε στα θετικά, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά θέλεις κι αναζητάς από τον σύντροφό σου. Τι μπορείς εσύ να προσφέρεις και ποια πραγματικά είσαι. Έχεις τον χρόνο και την ευκαιρία και πιθανώς και την ωριμότητα να οδηγηθείς στην αυτογνωσία. Όχι θεωρητικά, πρακτικά. Να γνωρίσεις βαθιά τον εαυτό σου. Αυτό που φοβάσαι και σε αγχώνει είναι ο φόβος ότι ο χρόνος που κυλά είναι εις βάρος σου. Δεν ισχύει, όμως, αυτό.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΔΩ!

Επιπλέον, αυτό που θα σε ωφελήσει είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι η μόνη στην κατάσταση αυτή. Υπάρχει πολλή μοναξιά στον κόσμο. Αλλά αυτό που θα σε λυτρώσει πραγματικά είναι η παραδοχή του φόβου σου και το γεγονός ότι σε πονάει η μοναξιά. Όταν θα το παραδεχτείς ήδη θα έχεις πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα.

Πεποιθήσεις που σε εμποδίζουν να βρεις σύντροφο

Αρχικά, προσπαθούμε να βλέπουμε τους ανθρώπους όχι με προκαταλήψεις αλλά με ανοιχτό μυαλό. Δεν βοηθάει να κρίνουμε κάποιον, πριν πραγματικά τον γνωρίσουμε. Η προκατάληψη μας εμποδίζει να αναπτύξουμε γνήσιες σχέσεις.

Για όλους μας υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος για να συνδεθούμε και να δημιουργήσουμε σχέση, φιλική ή προσωπική. Το κλειδί είναι να είμαστε ανοικτοί στη γνωριμία και, εάν νιώσουμε ότι υπάρχει μια πραγματική σύνδεση, να είμαστε έτοιμοι να δεσμευτούμε.. Η παγίδα είναι να δώσεις την εντύπωση ότι δεν είσαι ανοικτή στην δέσμευση ή ακόμα ότι δεν επιθυμείς σχέση.

Γιατί δεν βρίσκω σύντροφο ενώ θέλω; Μία πολύ πιθανή αιτία είναι πως φοβάσαι τη δέσμευση. Αν έχεις πληγωθεί στο παρελθόν, ιδίως αν αυτό είναι πρόσφατο, φοβάσαι μήπως η δυσάρεστη κατάσταση που βίωσες επαναληφθεί. Υποσυνείδητα το κρύβεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σου. Πάρε τον χρόνο σου να επουλώσεις και να φροντίσεις τις “πληγές” σου. Με την αποδοχή και την αγάπη προς τον εαυτό σου, θα δεις ότι ο δρόμος για μια νέα σχέση θα γίνει πιο σαφής.

7 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΔΩ!

Η προσωπική ανάπτυξη απαιτεί να κατανοείς τις προκαταλήψεις και τα λάθη του παρελθόντος και να δουλέψεις με τον εαυτό σου. Εάν αναζητείς σύντροφο με διαφορετικές ποιότητες από τους προηγούμενους, πρέπει να εξετάσεις τη δική σου συμπεριφορά πρώτα και να είσαι έτοιμη για αλλαγές. Καθώς εξελισσόμαστε και μαθαίνουμε από τα λάθη μας, πρέπει επίσης να αντιμετωπίζουμε τους άλλους με σεβασμό και ανοιχτό μυαλό. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και προσφέρει κάτι ξεχωριστό σε μια σχέση. Αγκαλιάζοντας την ιδιαιτερότητα του κάθε συντρόφου, μπορούμε να νιώσουμε κι εμείς ξεχωριστοί και οτι μας εκτιμούν.

Βρίσκοντας τον ιδανικό σύντροφο: φταίω αποκλειστικά εγώ που δεν τον έχω βρει;

Η αναζήτηση του σωστού συντρόφου απαιτεί σαφή κατεύθυνση και στόχο. Να βρεις έναν άνθρωπο που να είναι κι εκείνος προς εκείνον τον δρόμο, κοινώς να θέλετε τα ίδια πράγματα και κυρίως τη δέσμευση. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να χάσεις χρόνο και ενέργεια με ανθρώπους που δεν έχουν τις ίδιες αξίες και ιδανικά με σένα.

Από την άλλη μεριά, ένας σημαντικός παράγοντας είναι και ο κοινωνικός σου περίγυρος. Οι αληθινοί φίλοι σε υποστηρίζουν, σε καταλαβαίνουν, σέβονται τις επιλογές σου και δεν κρίνουν, ούτε απομακρύνονται. Η επιρροή τους όμως, μπορεί να καθορίσει τις επιλογές σου. Συχνά όμως, αυτή η επιρροή μπορεί να είναι βλαβερή και να σε οδηγεί σε λανθασμένες κατευθύνσεις. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να εκτιμάς και να αναλύεις κάθε κατάσταση με κριτικό πνεύμα, και πορεύεσαι αναλόγως.

Γιατί δεν βρίσκω σύντροφο; – Ποια είναι η λύση;

Γιατί δεν βρίσκω σύντροφο; Υπάρχει λύση; Ναι! Και είναι εσύ! Χωρίς να φορτώνεσαι ευθύνες, αλλά να παραδέχεσαι την αλήθεια: τι σου λείπει, τι σε προβληματίζει, είσαι έτοιμη για έναν δεσμό; Κατανόησε τις εσωτερικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Τι πραγματικά θέλεις, τι απορρίπτεις.

Υπάρχει πιθανότητα να τροφοδοτείς αβεβαιότητες, φόβους ή προκαταλήψεις. Να μην πιστεύεις ότι μπορείς να γοητεύσεις, ή να γοητευθείς; Υπάρχει περίπτωση να φοβάσαι μήπως θεωρηθείς λίγη, ακατάλληλη για αυτόν που εσύ θεωρείς κατάλληλο; Έλλειψη αυτοπεποίθησης, ή αυτοεκτίμησης; Έχεις θέσει κριτήρια, ή κινείσαι στα τυφλά; Ξεκλείδωσε ό,τι σε μπλοκάρει, απελευθερώσου, γνώρισε τον αυθεντικό εαυτό σου, δες τι πραγματικά χρειάζεσαι κι επιθυμείς.

Δεν μπορείς μόνη; Είμαι εδώ! Πάμε μαζί να δούμε και να λύσουμε ό,τι σε μπλοκάρει. Γιατί αξίζεις να έχεις μια ζωή με σχέσεις που θα σε γεμίζουν!
Κλείσε το ραντεβού εδώ!

Μετάβαση στο περιεχόμενο