ΑΛΙΚΗ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ | LIFE COACH | ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ | ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΘΗΝΑ

Emotions-Reframed-logo-01.png

"Η ίδια η σπηλιά στην οποία φοβάσαι να μπεις αποδεικνύεται ότι είναι η πηγή αυτού που ψάχνεις".

Τι πρέπει να ξέρεις για το Life Coaching

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LIFE COACHING;

Το life coaching είναι μια συζήτηση που προκαλεί σκέψη και εστιάζει στις λύσεις αντί για τα προβλήματα.

Είναι μία συνεργασία και ένας εμπιστευτικός χώρος μεταξύ του πελάτη και του coach, που επιτρέπει τη βαθιά αλλαγή μέσω ισχυρών, μη κατευθυντικών ερωτήσεων.

Στον πυρήνα του, το life coaching είναι ένα ρεαλιστικό ταξίδι αυτοεξερεύνησης.

Η γνωστική αναπλαισίωση είναι μία από τις πολλές που χρησιμοποιώ σε μη κλινικό πλαίσιο. Διάβασε περισσότερα για τη γνωστική αναπλαισίωση εδώ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ LIFE COACHING;

Το Life Coaching σε βοηθάει να εντοπίσεις τις περιοριστικές πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω.

Σε βοηθάει να εντοπίσεις τα δυνατά σου σημεία, να τα αναπτύξεις και να προσδιορίσεις τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους.

Ο/Η life coach λειτουργεί ως συνεργάτης της σκέψης σου, ακούγοντας προσεκτικά και κάνοντας διεισδυτικές ερωτήσεις για να αποκαλύψει τις λύσεις που κρύβεις μέσα σου.

Σε συνεργασία, σχεδιάζουμε προσαρμοσμένες στρατηγικές για να ξεπεράσεις τα εμπόδια, να αξιοποιήσεις τις δυνάμεις σου και να ανοίξεις το δρόμο προς την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Μάθε τον μεταμορφωτικό αντίκτυπο του life coaching: ξεκλείδωσε τις δυνατότητές σου και θα επιτύχεις τις προσδοκίες σου.

Πώς το Life Coaching μπορεί να σε βοηθήσει

Το Life Coaching σε βοηθά να εντοπίσεις τις περιοριστικές πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω.

Σε βοηθά να εντοπίσεις τα δυνατά σου σημεία, να τα αναπτύξεις και να προσδιορίσεις τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους.

Ένας life coach λειτουργεί ως συνεργάτης της σκέψης σου, ακούγοντας προσεκτικά και κάνοντας διεισδυτικές ερωτήσεις για να αποκαλύψει τις λύσεις που κρύβετις μέσα σου.

Μαζί, σχεδιάζουμε προσαρμοσμένες στρατηγικές για να ξεπεράσεις τα εμπόδια, να αξιοποιήσεις τις δυνάμεις σου και να ανοίξεις το δρόμο προς την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.

Βίωσε τον μεταμορφωτικό αντίκτυπο του life coaching: ξεκλείδωσε τις δυνατότητες σου και και θα πραγματοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου.

Emotions Reframed: Γνωστική Αναπλαισίωση

"Αν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, αλλάζουν και τα πράγματα που βλέπεις".

Η αναπλαισίωση είναι ισχυρή επειδή σε προκαλεί να ξανασκεφτείς κάτι στο οποίο έχεις συνδέσει αρνητικές σκέψεις.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΙΣΙΩΣΗ;

Η αναπλαισίωση είναι μια γνωστική συμπεριφορική προσέγγιση που χρησιμοποιείται στην καθοδήγηση σε μη κλινικό περιβάλλον.
Η γνωστική αναπλαισίωση σε βοηθά να αλλάξεις την αντίληψη σου όταν αυτή δεν είναι χρήσιμη και να αλλάξεις την άποψη σου.

Βασίζεται στην ιδέα ότι το πλαίσιο με το οποίο βλέπουμε μια κατάσταση καθορίζει την άποψη μας. Όταν αυτό το πλαίσιο μετατοπίζεται, το νόημα αλλάζει και η σκέψη και η συμπεριφορά συχνά αλλάζουν μαζί με αυτό.

Μπορεί να έρθεις αντιμέτωπη/ος με συντριπτικά συναισθήματα που έχεις καταπιέσει ή διατηρήσες καταπιεσμένα για χρόνια – το να τα κοιτάξεις μπορεί να σε φοβίζει.

Αυτά τα συναισθήματα μπαίνουν στη μέση και μοιάζει αδύνατο να καταλάβεις τι συμβαίνει ή να βρεις τρόπο να τα παρακάμψεις.

Η τεχνική της αναπλαισίωσης μπορεί να σε βοηθήσει να το αλλάξεις αυτό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΙΣΙΩΣΗ;

Η αναπλαισίωση της προοπτικής είναι μια δεξιότητα που ενδυναμώνει. Σε βοηθά να δεις τα πράγματα διαφορετικά, ώστε να μπορείς να ανακαλύψεις, να αμφισβητήσεις και να τροποποιήσεις ή να αντικαταστήσεις τις αρνητικές σκέψεις.

Το πώς σκέφτεσαι επηρεάζει το πώς αισθάνεσαι: οι αρνητικές σκέψεις οδηγούν σε αρνητικές συμπεριφορές – οι θετικές και παραγωγικές σκέψεις οδηγούν σε θετική και παραγωγική συμπεριφορά.

Με την αναδιαμόρφωση των σκέψεων και των συναισθημάτων σου, μπορείς να αναδιαρθρώσεις τη νοοτροπία σου, ώστε να μπορείς να επιλέξεις πώς θα ανταποκριθείς στις προκλήσεις σου με αυτοαποδοχή, οξυδέρκεια και ανοιχτό μυαλό.

Ενώ, για παράδειγμα, δεν μπορείς να αλλάξετις τις αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις τη σκέψη σου για το παρελθόν, αν αυτό περιορίζει την παρούσα αυτο-αποτελεσματικότητα σου.

Καθώς αλλάζεις τις σκέψεις σου, βγάζεις πιο ενδυναμωτικά συμπεράσματα ή βιώνεις νέα συναισθήματα για την κατάσταση σου. Αντιμετωπίζοντας τις αρνητικές σκέψεις με θετικές σκέψεις, εξισορροπείς τη σκέψη σου: αυτό που φαινόταν αδύνατο, σταδιακά φαίνεται αναπόφευκτο.

Όπως λέει και η παροιμία: "άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και τα πράγματα που βλέπεις, αλλάζουν".

Life Coaching

VS

Ψυχοθεραπείας ή συμβουλευτικής

Οι πληροφορίες που ακολουθούν αποσκοπούν στο να σε βοηθήσουν να λάβεις μια τεκμηριωμένη απόφαση εάν αναζητάς στήριξη για αλλαγή ζωής.

Οι όροι “σύμβουλος” και “ψυχοθεραπευτής” χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά. Αν και έχουν ομοιότητες, υπάρχουν και σημαντικές διαφορές.

Συνολικά, η συμβουλευτική συνιστάται για συγκεκριμένα θέματα και καταστάσεις, όπως ο εθισμός ή το πένθος, και πραγματοποιείται σε διάστημα εβδομάδων έως αρκετών μηνών.

Η ψυχοθεραπεία, αντίθετα, τείνει να διερευνά θέματα του παρελθόντος που μπορεί να συμβάλλουν σε σημερινά σωματικά και συναισθηματικά προβλήματα. Συχνά λαμβάνει χώρα συνεχώς ή για μια περίοδο ετών.

Συχνά υπάρχει αλληλοεπικάλυψη μεταξύ των δύο τύπων ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής.

Όπως κάθε μορφή προσωπικής παρέμβασης, έτσι και το life coaching είναι μοναδικό. Το life coaching είναι ένα ρεαλιστικό ταξίδι αυτοεξερεύνησης.

Ως ο συνεργάτης της σκέψης σας, ένας coach θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις τις δυνατότητες σου και θα σε υποστηρίξει να επιτύχεις αυτοβούλως αναδιαμόρφωση στη ζωή, την εργασία, τις σχέσεις σου και πολλά άλλα.

Η κατανόηση των διαφορών μεταξύ ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και life coaching μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή του τύπου προσέγγισης που θα είναι πιο αποτελεσματική για εσένα ως άτομο.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 • Διεξάγεται από επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές, όπως ψυχίατρο ή ψυχολόγο, και εκπαιδευμένους συμβούλους ή κοινωνικούς λειτουργούς
 • Χρόνια ή επαναλαμβανόμενα σωματικά και συναισθηματικά προβλήματα
 • Επικεντρώνονται στο παρελθόν
 • Συνήθως, μακροχρόνια θεραπεία

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

 • Διεξάγεται από έναν (κλινικό) σύμβουλο ψυχικής υγείας για ένα συγκεκριμένο θέμα
 • Επικεντρώνεται στο παρόν πρόβλημα
 • Μέχρι 6 μήνες θεραπείας

LIFE COACHING

 • Διεξάγεται από έναν life coach
 • Επικεντρώνεται στο μέλλον
 • Εξερευνά το παρελθόν για να μάθει
 • Παρέχει υποστήριξη για την ενίσχυση των δεξιοτήτων, των πόρων και της δημιουργικότητας που ήδη διαθέτει ο πελάτης
 • Συνήθως έχει καθορισμένη διάρκεια
Μετάβαση στο περιεχόμενο