Πώς να αντιμετωπίσω την μοναξιά;
Η μοναξιά είναι οδυνηρή, αλλά δίνει ένα μήνυμα επιβίωσης που μπορεί να μας καθοδηγήσει προς την θετική δράση.
Οπως η πείνα είναι ο τρόπος του σώματός μου να μου πει ότι πρέπει να φάω, η μοναξιά είναι το σώμα μου που μου λέει ότι πρέπει να συνδεθώ.
Είναι ο εαυτός μου που μου λέει ότι μου λείπει η εγγύτητα, η εμπιστοσύνη και η στοργή των άλλων ή του εαυτού μου.
Τι είναι & τι κάνει ένας Life Coach; – Απόλυτος οδηγός για όλα!
O Life coach εστιάζει στο παρόν και στον σχεδιασμό του μέλλοντος με τον πελάτη του μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές και ”εργαλεία”. Στόχος του να καθοδηγήσει τους πελάτες του να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν το δικό τους δυναμικό και να ξεκλειδώσει τις δυνατότητές τους. Να διώξουν τις αρνητικές πεποιθήσεις, να διαχειριστούν άγχος, αναβλητικότητα, αρνητικά συναισθήματα, στρες και λοιπές δυσκολίες. Να έχουν ή να δημιουργήσουν εναλλακτικές λύσεις και μια ευτυχισμένη ζωή.
Πώς να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητα
Αναβλητικότητα είναι η σκόπιμη καθυστέρηση μιας ενέργειας που οφείλουμε να πράξουμε είτε λόγω άγχους, είτε λόγω πίεσης εξαιτίας άλλων καθηκόντων, είτε λόγω αρνητικών συναισθημάτων στο
Πώς να βελτιώσω τη σχέση μου; – 10+1 τρόποι για εσένα!
Όσα χρόνια κι να υπάρξουν σε μια σχέση, είτε είναι συντροφική, είτε βρίσκεται στη συνθήκη του γάμου, είναι λογικό να έχει υποστεί κάποια φθορά. Μπορεί το ζευγάρι να έχει απομακρυνθεί, να έχει χαθεί μέρος της εμπιστοσύνης, να έχει ελαττωθεί ο ενθουσιασμός ή ακόμα και να υπάρχει κόπωση. Παρ’όλα αυτά, η λύση είναι να παλέψουν για τη σχέση, όχι ο χωρισμός.
Πώς να μην έχω άγχος στη σχέση; -Ένας οδηγός για τον καθένα μας!
Η κάθε σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός και θέλει φροντίδα. Το καλύτερο, που μπορεί ένας άνθρωπος να νιώσει, είναι ελευθερία. Το άγχος την μειώνει, δημιουργεί δυσκολίες και εμπόδια. Η πιθανότητα να νιώθω ότι δεν λειτουργώ σωστά είναι σοβαρό πρόβλημα. Γιατί το νιώθω εγώ, όχι η άλλη πλευρά. Έτσι, αρχίζει η σχέση να κινδυνεύει.
15 σημάδια ότι είσαι σε τοξική σχέση
Το πιο δύσκολο κομμάτι σε μια σχέση είναι η αντίληψη που δεν έχεις δημιουργήσει ακόμα για αυτήν. Και ενώ όλες οι σχέσεις μπορεί να περάσουν από δύσκολες φάσεις, μια τοξική σχέση μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμη βλάβη τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία.Υπάρχει όμως περίπτωση να ζεις σε μία τοξική σχέση και να μην το έχεις συνειδητοποιήσει. Δεν ζεις όντας ο εαυτός σου, αλλά καταπιέζεσαι. Πνίγεσαι και δέχεσαι υπόγεια την επιβολή της άλλης πλευράς. Ξέρεις όμως να τη διακρίνεις;
Πώς να βάλω όρια;
Όρια, από τη μια μεριά, είναι οι “κόκκινες” γραμμές του καθενός, ο τερματισμός στην ανοχή μίας συμπεριφοράς, είτε πρακτικά, είτε λεκτικά. Από την άλλη μεριά, είναι προϋποθέσεις συνάντησης, τρόπος σύνδεσης, άρα όρος απαλλαγμένος από κάθε κακή κι αρνητική έννοια. Άρα, δεν είναι μόνο η οριοθέτηση, το λεγόμενο “ως εδώ”, είναι και το “έλα πιο κοντά”.
Γιατί δεν βρίσκω σύντροφο;
Γιατί δεν βρίσκω σύντροφο; Υπάρχει λύση; Ναι! Και είναι εσύ! Εννοείται πως δεν πρόκειται για επίρριψη ευθυνών, αλλά για μια ξεκάθαρη λύση που έχεις μπροστά σου, στον καθρέφτη σου. Κοίταξε κατάματα τον εαυτό σου και παραδέξου την αλήθεια. Τι σου λείπει, πού πιστεύεις ότι υστερείς; Τι σε προβληματίζει; Είσαι έτοιμη να ερωτευτείς και να δεσμευθείς, ή όχι;
Πώς να κάνω φίλους ως ενήλικας – 6+1 τρόποι!
“Θέλεις να γίνουμε φίλοι”; Ένα ερώτημα που ήταν τόσο απλό στην παιδική ηλικία, τόσο ξεκάθαρο, τόσο άμεσο κι ειλικρινές. Τότε που η δημιουργία σχέσεων ήταν μια απλή διαδικασία.
Πώς να αποκτήσεις αυτοεκτίμηση – Ο απόλυτος οδηγός
Δε θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, αν αναζητάς αυτοεκτίμηση στην εξωτερική επικύρωση. Πληγώνεσαι, αδειάζεις ψυχικά και συναισθηματικά, νιώθεις ανασφάλεια, άγχος, μοναξιά, ντροπή, ενοχές. Ακόμα κι όταν λαμβάνεις έστω και ένα αρνητικό σχόλιο.
Τι Είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη Και Πώς να Αναπτύξεις τη Δική Σου
Σε έναν κόσμο που η τεχνολογία και η πληροφορία είναι παντού, η ικανότητα να συνδέεσαι με τους άλλους σε βαθιά συναισθηματικά επίπεδα και να αντιλαμβάνεσαι τα πιο λεπτά συναισθηματικά μηνύματα προσφέρει ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα.
5 Λόγοι Για Τους Οποίους Αυτο-σαμποτάρεσαι
– Έχεις αναβάλει ποτέ ένα σημαντικό έργο, παρόλο που ήξερες ότι θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την καριέρα σου ή τους προσωπικούς σου στόχους;